Διάγνωση για Νευρική Βουλιμία

Σύμφωνα με το εγχειρίδιο διαγνωστικής και Στατιστικής Ψυχικών Διαταραχών (DSM-IV TR) που δημοσιεύθηκε από την American Psychological Association, τα κριτήρια για τη διάγνωση ενός ασθενή με βουλιμία είναι τα ακόλουθα:

Επαναλαμβανόμενα επεισόδια υπερφαγίας. Ένα επεισόδιο της υπερφαγίας χαρακτηρίζεται από δύο από τα εξής:

Τρώγοντας, σε ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα, το ποσό της διατροφής που είναι σίγουρα μεγαλύτερο από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι θα τρώνε κάτω από παρόμοιες συνθήκες.

Η έλλειψη ελέγχου επί φαγητού κατά τη διάρκεια του επεισοδίου: ένα συναίσθημα που δεν μπορεί κανείς να σταματήσει να τρώει ή να ελέγξει τι ή πόσο κάποιος τρώει.

Επαναλαμβανόμενη και ακατάλληλη αντισταθμιστική συμπεριφορά για να αποτρέψει αύξηση του σωματικού βάρους, όπως αυτοπρόκληση εμετού, κακή χρήση καθαρτικών, διουρητικών ή άλλα φάρμακα, νηστεία, υπερβολική άσκηση.

Αδικαιολόγητη αυτο-αξιολόγηση που επηρεάζεται από το σχήμα του σώματος και το βάρος. Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα κατά μέσο όρο και να συνεχιστεί για τουλάχιστον 3 μήνες. Η διαταραχή δεν συμβαίνει αποκλειστικά κατά τη διάρκεια επεισοδίων νευρικής ανορεξίας

Υπάρχουν δύο υποκατηγορίες

Ψυχογενής Βουλιμίας: Purging Type: ο ασθενής χρησιμοποιεί πρόκληση εμετού (τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν χρήση εμετικά όπως σιρόπι ιπεκακουάνας) και άλλους τρόπους για να αφαιρέσει γρήγορα τρόφιμα από το σώμα του για να μπορεί να υποστεί πέψη, όπως καθαρτικά, διουρητικά, και κλύσματα.

Non-purging Type: εμφανίζονται σε ποσοστό περίπου 6% -8% των περιπτώσεων, στις οποίες ο ασθενής χρησιμοποιεί υπερβολική άσκηση ή τη νηστεία μετά από μία υπερφαγία για να αντισταθμίσει την πρόσληψη θερμίδων μετά το φαγητό.

Η Ψυχογενής Βουλιμία μπορεί να είναι δύσκολο να ανιχνευθεί, σε σύγκριση με Νευρική Ανορεξία, διότι οι βουλιμικοί έχουν την τάση να είναι κατά μέσο όρο ή ελαφρώς πάνω ή κάτω από το μέσο βάρος. Πολλοί βουλιμικοί μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε σημαντικά διαταραγμένη διατροφή και άσκηση, μοτίβα που δεν πληρούν τα πλήρη διαγνωστικά κριτήρια για Ψυχογενής Βουλιμία

Επιδράσεις της νευρικής βουλιμίας Αυτές συχνά περιλαμβάνουν την γρήγορη και εκτός ελέγχου κατανάλωση φαγητού, το οποίο μπορεί να σταματήσει όταν το βουλιμικό άτομο διακόπτεται από άλλο πρόσωπο ή το στομάχι πονάει από υπερέκταση, που ακολουθείται από πρόκληση εμετού ή άλλες μορφές κάθαρσης.

Αυτός ο κύκλος μπορεί να επαναληφθεί αρκετές φορές την εβδομάδα ή, σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, αρκετές φορές την ημέρα , και μπορεί να προκαλέσει άμεσα:

Χρόνιες γαστρικής παλινδρόμησης μετά το φαγητό

Αφυδάτωση και υποκαλιαιμία που προκαλείται από συχνούς εμετούς

Ηλεκτρολυτών ανισορροπία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή αρρυθμία, καρδιακή ανακοπή, ακόμη και τον θάνατο

Οισοφαγίτιδα

Τραύματα στη Στοματική Κοιλότητα, όπου η επαναλαμβανόμενη εισαγωγή των δακτύλων ή άλλων αντικειμένων προκαλούν ρήξεις στην επένδυση του στόματος ή του λαιμού.

Παγκρεατίτιδα

Πεπτικά έλκη Perimolysis, ή η διάβρωση του σμάλτου των δοντιών με γαστρικά οξέα.

Πρήξιμο των σιελογόνων αδένων.

Σχίσιμο ή ρήξη του οισοφάγου που προκαλείται από επαναλαμβανόμενες αναγκαστική εμετό.

Σοβαρή τερηδόνα ( «κοιλότητες») ως οξύ του στομάχου χαμηλώνει το ρΗ του περιβάλλοντος του στόματος κάνει τα δόντια πολύ περισσότερο επιρρεπή σε αφαλάτωση.

Αιτίες για την Νευρική Βουλιμία

Η Βουλιμία σχετίζεται με βαθιά ψυχολογικά θέματα και τα συναισθήματα της έλλειψης ελέγχου. Οι πάσχοντες συχνά χρησιμοποιούν τον καταστροφικό πρότυπο διατροφής για να αισθάνονται τον έλεγχο της ζωής τους. Μετά από ένα χρονικό διάστημα, θα διαπιστώσουν ότι δεν έχουν πλέον τον έλεγχο της πολυφαγίας και του καθαρισμού τους.

Η πολυφαγία γίνεται ένας εθισμός που φαίνεται αδύνατο να σπάσει. Η ανάκτηση είναι πολύ σκληρή, και συχνά, στα πρώτα στάδια της ανάκαμψης, ο ασθενής θα κερδίσει το βάρος, δεδομένου ότι επανυδατώνονται και λαμβάνει ηλεκτρολύτες που έχουν χαθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού. Υπάρχουν υψηλότερα ποσοστά διατροφικών διαταραχών σε ομάδες που εμπλέκονται σε δραστηριότητες που δίνουν εμφαση στην λεπτότητα και τον τύπο σώματος, όπως η γυμναστική, μοντελοποίηση, χορός, μαζορέτες, τρέξιμο, ενεργώντας, κωπηλασία (lightweights / coxwains) και το καλλιτεχνικό πατινάζ.

Η βουλιμία είναι πιο διαδεδομένη μεταξύ των Καυκασίων.

Σε μια μελέτη, η διάγνωση της ψυχογενούς συσχετίστηκε με υψηλή τεστοστερόνη και τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων, και ομαλοποίηση των επιπέδων αυτών με συνδυασμένα από του στόματος αντισυλληπτικά χάπια, μειωμένη λαχτάρα για λίπος και ζάχαρη.

Ομοιοπαθητική θεραπεία για την Νευρική Βουλιμία

Η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει το άτομο ως σύνολο. Αυτό σημαίνει ότι ομοιοπαθητική θεραπεία εστιάζεται στον ασθενή ως άτομο, όπως επίσης και στη παθολογική κατάσταση του. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, που επιλέχθηκαν μετά από μια πλήρη εξέταση εξατομίκευσης και περίπτωση ανάλυσης, το οποίο περιλαμβάνει το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, τη σωματική και ψυχική κατάσταση, το οικογενειακό ιστορικό, παρουσιάζοντας συμπτώματα, υποκείμενη παθολογία, είναι δυνατόν αιτιολογικοί παράγοντες. Η μιασματική τάση (προδιάθεση / ευαισθησία) λαμβάνεται επίσης συχνά υπόψη για την θεραπεία χρόνιων καταστάσεων.

Ένας γιατρός ομοιοπαθητικής προσπαθεί να θεραπεύσει περισσότερα από ότι ακριβώς παρουσιάζουν συμπτώματα. Η εστίαση είναι συνήθως σχετικά με το τι προκάλεσε την κατάσταση της νόσου;

Γιατί «αυτός ο ασθενής είναι άρρωστος καθ’ αυτόν τον τρόπο». Η διάγνωση της νόσου είναι σημαντική, αλλά στην ομοιοπαθητική, η αιτία της νόσου δεν είναι ακριβώς αναζητήσεις μόνο στο επίπεδο των βακτηρίων και ιών.

Άλλοι παράγοντες όπως η ψυχική, συναισθηματική και σωματική καταπόνηση που θα μπορούσαν να προδιαθέτουν ένα άτομο με την ασθένεια είναι επίσης μέρος της αναζήτησης. Στις μέρες μας, ακόμη και η σύγχρονη ιατρική θεωρεί επίσης ένα μεγάλο αριθμό ασθενειών ως ψυχοσωματική.

Η σωστή θεραπεία ομοιοπαθητικής προσπαθεί να διορθώσει αυτή την ασθένεια ή τη προδιάθεση. Η εστίαση δεν είναι για τη θεραπεία της νόσου, αλλά να θεραπεύσει το άτομο που είναι άρρωστο, για την αποκατάσταση της υγείας.

Αν μια παθολογία της νόσου δεν έχει προχωρήσει πολύ, θεραπείες ομοιοπαθητικής κάνουν αυτό ακριβώς, κι όχι απλώς να δώσει μια ελπίδα για θεραπεία. Αλλά ακόμη και σε ανίατες περιπτώσεις, η ποιότητα της ζωής μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Ρωτήστε Με

Είμαι εδώ για να σας λύσω οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε σε ότι αφορά την Κλασσική Ομοιοπαθητική Ιατρική.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ