Σύμφωνα με τη Διεθνή Στατιστική Ταξινόμηση Νόσων (1977), ο τραυλισμός ορίζεται ως «μια διαταραχή στο ρυθμό της ομιλίας, κατά την οποία το άτομο ξέρει ακριβώς τι θέλει να πει αλλά δεν μπορεί, εξαιτίας μιας μη ηθελημένης και επαναλαμβανόμενης παράτασης ή διακοπής των φθόγγων».

Ταχυφημία (Tachyphemia, clattering) – βιαστική ομιλία

Ο Weiss (1964) ορίζει το clattering ως: «μια διαταραχή της ροής της ομιλίας, γεγονός το οποίο τα άτομα με ταχυφημία δε συνειδητοποιούν. Χαρακτηρίζεται από την προσοχή μικρής διάρκειας, την διαταραχή της αντίληψης, της άρθρωσης και της διαμόρφωσης του λόγου, και την υπερβολικά γρήγορη ομιλία. Πρόκειται για μια διαταραχή της στοχαστικής-γλωσσικής διαδικασίας που προηγείται του λόγου και σχετίζεται με κληρονομική προδιάθεση. Η Ταχυφημία είναι μια λεκτική εκδήλωση της κεντρικής γλωσσικής ανισορροπίας, επηρεάζει την ομιλία, την ανάγνωση, τη γραφή, το ρυθμό και τη μουσικότητα, καθώς και τη συμπεριφορά εν γένει.

Πώς η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που τραυλίζουν;

Ο ομοιοπαθητικός παίρνει ένα λεπτομερές ιστορικό από τον ασθενή ή τον γονέα, αν πρόκειται για παιδί, ρωτάει πότε εμφανίστηκε ο τραυλισμός, τι βαθμού είναι, πότε είναι πιο έντονος, ποιοι παράγοντες το εντείνουν, αν το άτομο έχει τικ, αν αποφεύγει το αντίθετο φύλο, τους αυταρχικούς ανθρώπους… κλπ…

Στη συνέχεια, καθορίζει ένα φάρμακο που δρα επί των κέντρων που είναι υπεύθυνα για την ομιλία, καθώς και για την ψυχοκοινωνική συμπεριφορά του ατόμου.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα που επιλέγονται σωστά και εφαρμόζονται ορθά μπορούν να είναι «Δώρα Θεού» για τα παιδιά που τραυλίζουν. Μπορούν να τους βοηθήσουν να «επιβραδύνουν», να χαλαρώσουν και να νιώσουν μεγαλύτερη εσωτερική ασφάλεια.

Η Ομοιοπαθητική μπορεί επίσης να ενισχύσει τη γενική κατάσταση του σώματος και, επομένως, τα παιδιά που τραυλίζουν να αισθάνονται πιο δυνατά, το οποίο οδηγεί σε μια γενική αίσθηση ευημερίας.

Ρωτήστε Με

Είμαι εδώ για να σας λύσω οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε σε ότι αφορά την Κλασσική Ομοιοπαθητική Ιατρική.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ