Πρόωρη εκσπερμάτωση.

Η ομοιοπαθητική μπορεί σε μεγάλο βαθμό να θεραπεύσει την πρόωρη εκσπερμάτωση, η αιτία της οποίας είναι συνήθως μη οργανική.

Εκσπερμάτωση μπορεί να προκύψει χωρίς οργασμό.

Η ικανότητα για επανειλημμένη εκσπερμάτωση μειώνεται ραγδαία μετά την εφηβεία- μόνο το 10% μετά τα 41 έχουν τη δυνατότητα να εκσπερματώσουν περισσότερες από μία φορά στη διάρκεια μιας επαφής. Η εκσπερμάτωση κατά τη διάρκεια του ύπνου, είναι απόλυτα φυσιολογική.

Πρόωρη εκσπερμάτωση-κλιμακώνεται πριν ή μόλις το πέος εισέρχεται στον κόλπο. Αυτό προκαλείται λόγω της ανησυχίας για την ικανοποίηση της συντρόφου, ίσως λόγω της άγνοιας της γυναικείας σεξουαλικής συμπεριφοράς ή ακόμα λόγω της άγνοιας των μηχανισμών καθυστέρησης της εκσπερμάτωσης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βαθιά δυσαρέσκεια και για τους δύο συντρόφους.

Στην περίπτωση αυτή συνιστάται ανεπιφύλακτα η προσφυγή στην ομοιοπαθητική θεραπεία επειδή βοηθάει το άτομο να χαλαρώσει και να αφεθεί με αποτέλεσμα σταδιακά να επανέλθει στο φυσιολογικό.

Στυτική Δυσλειτουργία

Φυσικές αιτίες όπως τραυματισμός, χειρουργική επέμβαση στο νωτιαίο μυελό, ή στα γεννητικά όργανα, χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης, διάφορες παθήσεις του νευρικού συστήματος , χρήση ναρκωτικών ουσιών, όπως αλκοόλ, κοκαϊνη , κόπωση και μερικές φορές η έλλειψη κατάλληλης διέγερσης. Το άγχος και το στρες θεωρούνται επίσης ένοχοι. Στις περιπτώσεις αυτές η ομοιοπαθητική θεραπεία βοηθάει πολύ αποτελεσματικά γιατί προσεγγίζει ολιστικά το πρόβλημα στα τρία επίπεδα της ζωτικής δύναμης(σωματικό, συγκινησιακό και διανοητικό).

Έλλειψη επιθυμίας για σεξ

Η έλλειψη επιθυμίας για σεξ, οφείλεται σε ψυχολογικό στρες και κατάθλιψη, στο φόβο ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, στο άγχος της επίδοσης και συχνά η ανία. Ετικέτες όπως «ψυχρότητα » ή «ανίκανοτητα» είναι πλέον ξεπερασμένες. Εάν δεν υπάρχει «κανονικό επίπεδο» της επιθυμίας για σεξ (λίμπιντο), αυτό μπορεί να οφείλεται στην «αρσενική» ορμόνη τεστοστερόνη. Τα επίπεδα της τεστοστερόνης μπορεί να μειωθούν από προβλήματα στο ήπαρ, στα νεφρά, από κόπωση, πόνο , ασθένεια, κατάθλιψη και άγχος, όπως επίσης κι από αγχολιτικά και οπιούχα, φάρμακα για την αντιμετώπιση της υψηλής πίεσης του αίματος, ενισχυτικά όρεξης και αλκοόλ. Επίσης η παραγωγή τεστοστερόνης στους άνδρες μειώνεται σιγά- σιγά με την ηλικία.

Η προσωρινή απώλεια ενδιαφέροντος για σεξ στις γυναίκες, είναι απόλυτα φυσικό, μετά από τοκετό ή χειρουργική γυναικολογική επέμβαση. Επίσης η λήψη αντισυλληπτικών και η ορμονική θεραπεία επηρεάζουν στην επιθυμία για σεξ. Και εδώ η προσέγγιση της ομοιοπαθητικής θεραπείας είναι πάρα πολύ αποτελεσματική.

Επώδυνη συνουσία

Μερικές φορές η συνουσία μπορεί να είναι επώδυνη στις γυναίκες, εξαιτίας κάποιας κολπικής μόλυνσης, ουρολοίμωξης, ή ενδομητρίωσης. Επίσης η ξηρότητα του κόλπου μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και πόνο και για τους δυο συντρόφους. Η ομοιοπαθητική θεραπεία εστιάζεται στη συνολική εικόνα των συμπτωμάτων του οργανισμού και όχι μόνο στην εικόνα της νόσου, από την οποία πάσχει, μπορεί να δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Ρωτήστε με

Είμαι εδώ για να σας λύσω οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε σε ότι αφορά την Ομοιοπαθητική Ιατρική.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ