Συχνές Ερωτήσεις

Παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που ακούω από πελάτες μου.

Η απαλλαγή από τον πόνο στο υλικό σώμα, ώστε αυτό να φθάνει σε ένα επίπεδο ευφορίας. Η απαλλαγή από το πάθος στο συγκινησιακό επίπεδο, που έχει ως αποτέλεσμα μια δυνητική κατάσταση γαλήνης και ηρεμίας. Η απαλλαγή από τον εγωισμό στη διανοητική σφαίρα, που να οδηγεί σε πλήρη ταύτιση με την αλήθεια.
Η Ομοιοπαθητική είναι ένα θεραπευτικό σύστημα, που ασχολείται με όλες τις παθήσεις, εκτός από αυτές, που αναμφισβήτητα απαιτούν χειρουργική επέμβαση.
Βεβαιώτατα, και μάλιστα τα αποτελέσματα στα παιδιά είναι πολύ καλά, γιατί ο οργανισμός τους και το αμυντικό τους σύστημα είναι κατά κανόνα υγιέστερα από ότι στους ενήλικες.
Η ομοιοπαθητική Ιατρική, είναι ένα θεραπευτικό σύστημα, που βασίζεται σε νόμους και αρχές της φύσης. Στοχεύει στην ενίσχυση του οργανισμού, κινητοποιώντας τις αμυντικές του δυνάμεις και αποκαθιστώντας έτσι τη διαταραγμένη του υγεία. Η θεραπεία εστιάζεται στη συνολική εικόνα των συμπτωμάτων του οργανισμού και όχι μόνο στην εικόνα της νόσου, από την οποία πάσχει. Αυτό σημαίνει, ότι δύο άτομα που έχουν την ίδια αρρώστια, μπορεί να χρειάζονται δυο διαφορετικές θεραπευτικές αγωγές και διαφορετικά ομοιοπαθητικά φάρμακα. Όπως ο άνθρωπος είναι μέρος της φύσης, έτσι και η αρρώστια του αλλά και η θεραπεία του πρέπει να βασίζονται σε νόμους της φύσης.
Η πρόγνωση για κάθε ασθενή είναι εφικτή μόνο μετά τη λήψη του πλήρους ιατρικού και ομοιοπαθητικού ιστορικού. Συνήθως για ασθενής μέσης υγείας, σημαντικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται σε ένα με δύο μήνες θεραπείας. Σε μία οξεία ασθένεια το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι άμεσο και επιτυγχάνεται σε σύντομο χρόνο. Στις χρόνιες περιπτώσεις όμως, δεν είναι δυνατόν τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, να υπάρξει άμεσο θεραπευτικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα όταν οι ασθενείς έχουν προσφύγει στην ομοιοπαθητική, αφού δοκίμασαν πρώτα όλες τις άλλες μεθόδους χωρίς επιτυχία. Επειδή η ομοιοπαθητική δρα ενισχύοντας και κινητοποιώντας τον αμυντικό μηχανισμό του οργανισμού, η διάρκεια της θεραπευτικής αγωγής εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την κατάσταση του μηχανισμού αυτού. Έτσι για κάποιον μπορεί να διαρκέσει μόνο ενός μηνός θεραπεία, ενώ για κάποιον άλλον μπορεί να χρειάζεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Γι ’αυτό στις χρόνιες ασθένειες, μη ζητάτε από το γιατρό σας να προβλέψει με ακρίβεια το χρόνο της θεραπείας.
Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να γίνει αυτό. Π.χ. αν κάποιος έχει ζαχαρώδη διαβήτη και κάνει θεραπεία, μπορεί να κάνει παράλληλα ομοιοπαθητική και να βοηθηθεί ώστε να χρειάζεται λιγώτερη δόση των αλλοπαθητικών φαρμάκων και να μην εμφανίσει τις μακροχροχρόνιες επιπλοκές του διαβήτη.
Ποτέ και σε καμιά περίπτωση δεν είναι επικίνδυνα, δεν έχουν καμιά τοξική παρενέργεια, ούτε προκαλούν εξάρτηση στον ασθενή. Δεν υπάρχει αλληλοεπίδραση, γιατί απλούστατα τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν είναι χημικά, αλλά ενεργειακά φάρμακα και δρουν σε άλλο επίπεδο απ’ ότι τα φάρμακα της αλλοπαθητικής ιατρικής.